HTML

EzerArcú Lány

A minden manapság nem elég. Kell lennie öszefüggésnek, kohéziónak a részek között. Az ezer arc mögött egy mélyebb rétegnek. Ez a nemlétező szobor van itt. Ezer arca, ezer fénye, milliónyi történése...

Ezerarcú Valóság

élet, gondolat, érzések ezerarcú kavalkádja - tézis, antitézis, tudomány és ezoterikus filozófia ezerarcú egyvelege TrueVille: http://trueville.blogspot.com/

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nahát, éppen itt van

Utolsó kommentek

Szerelem és a pénz

2008.08.26. 08:44 EzerArcú

Vagy fordítva kellene mondanom? Pénz és a szerelem? Mert a szerelem ismert, még ha soha meg nem érthetjük is. De a pénzt oly kevéssé ismerjük... És mégis használjuk nap mint nap.

Vagy a pénz használ minket?

Fizikailag megjelenő a pénz, vagy csak energiaszintű, mert nem láthatjuk, de érezzük hatását - ez akár a hitel, akár a bankszámla, akár a kártyafizetés.

Nehéz kérdések.

De erről találtam egy filmet, amit beszúrni nem tudok, így hát meghivatkozom.

Itt, az EzVanKiadó lapján, az oldal közepe felé, a MEGJELENT cím szövege mellett.

A szerelemről majd máskor. Arról egyébként jobban szeretek írni.

 

Élelem, ruha és hajlék - erre van szüksége mindenkinek. Így ezt akarjuk elsődlegesen "cseretermékként" megkapni.

Ezért van szükségünk pénzre. Vagy mégsem? Vagy a kín, boldogság, a remény, a fájdalom, a motiváció, az elkeseredettség, vagyis az érzések ugyanúgy kapcsolódhatnak ehhez is? Mert ha így van, akkor ez is egy eszköz csupán. Ha akarjuk, adunk neki teret, hogy érzéseket hozzon létre rajtunk. Ha nem akarjuk, nem adunk neki teret, vagyis nem kapcsolunk hozzá érzéslehetőséget.

A rendszer logikája egyszerű.

Amit beeresztünk életünkbe, az benne van.

De hogy elvegyem a kedvünket az össze-vissza teremtéstől, el kell mondani, hogy amit létrehozunk, annak ellentétét is. Ha létrehozta valaki a nagy gazdagságot, létrehozza a nagy szegénységet is.

A film azt mondja, hogy létrehozták a semmiből a pénzt, így egyszer, ha eljön az ideje, és a film szerint is nemsokára eljön, össze is omlik. Amit létrehoznak, az el is veszik. Közte persze megvan, és most megvan, szeretjük is. Vagy már ez sem igaz?

De eljön az idő, amikor az összeomlás után valami borzasztó jön. Anarchia, pénztelenség, teljes kétpólusóság.

Nem éppen szívderítő.

Szólj hozzá!

Címkék: pénz money kérdés energia

A bejegyzés trackback címe:

https://ezerarcu.blog.hu/api/trackback/id/tr60633278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása