HTML

EzerArcú Lány

A minden manapság nem elég. Kell lennie öszefüggésnek, kohéziónak a részek között. Az ezer arc mögött egy mélyebb rétegnek. Ez a nemlétező szobor van itt. Ezer arca, ezer fénye, milliónyi történése...

Ezerarcú Valóság

élet, gondolat, érzések ezerarcú kavalkádja - tézis, antitézis, tudomány és ezoterikus filozófia ezerarcú egyvelege TrueVille: http://trueville.blogspot.com/

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Nahát, éppen itt van

Utolsó kommentek

Ezerarcú névjegy

2008.08.27. 08:09 EzerArcú

Kicsoda Ezerarcú?

Ha kívülről nézzük, hasonlít sok emberhez. Szeret elvonulni, máskor szeret beszélgetni. Nagyon szeret olvasni, és örömet okoz számára az írás.

Van egy furcsa képessége, ami ugyan sok emberben megvan, akikből tanítók, professzorok, elemzők lesznek, de őnála az olvasás-írással párosul: képesség a szintézisre, az olvasottak vagy éppen a megéltek alapján egy új, átfogó gondolat megalkotására.

Sokáig csak "Észosztó" arcát mutatta, amíg rá nem jött, hogy az embereket, vagyis az olyan csodálatos lényeket, mint amilyennek titkon magát is tartotta, nem érdekli az észosztás. Csakis saját életük érdekli.

Így aztán csakis saját életét kezdte figyelni.

Azt, ahogyan a dolgok, a napok, a történések reá hatottak, és belőle érzelmeket hoztak ki. Ez lett az Önismereti arc.

Persze sokan voltak, akik jöttek hozzá, saját problémáikkal. Előkerült a "Tanácsadó" arc, de ez aztán háttérbe is szorult. A barátok, kedves idegenek ugyanis jobban szerették a "Megértő" arcot. Mondom arc, és nem álarc. Megértőnek lenni nagyon jó, több okból is. Egyrészt magunkra ismerhetünk, másrészt a másiknak adva megértést, saját magunknak is adunk újra és újra.

Időről időre, főleg a verseken és prózákon át, ami kifolyt a kezéből, megjelent egy "Időtlen" arc, ami ugyanazzal a szemmel nézett ugyan, de egészen más sugárzott belőle. Egy bölcs időtlenség, ami megértő az emberiséggel szemben, és csak ül, figyel, mikor kell szólnia. Akkor, ha megérett az idő. 

Van egy "KÉK" arc is, ami "Anne" névre hallgat, és TrueVille-hez kapcsolódik. Van, aki csatornázásnak, van aki észosztásnak, van aki másik energia megnyilatkozásának tartja. Lehet azonban egy egyszerű barátnőnek is tartani.

EGy apró vallomás: nem minden arc volt öröktől fogva. De a "Filozófus" valamikor nagyon régen megmutatkozott, úgy nagyjából 7-8 évesen. A hit, élet, halál, élet értelme kérdések már azóta foglalkoztatják. Ennek okán világnézete meglehetősen sokrétegű.

A "Társ" arc is létezik, sőt a "Szülő" is, de ezek az arcok eléggé magánéletiek, kevés megnyilatkozása volt-lesz ezen a fórumon. Ezek kissé "Titkos" arcok itt, persze más szeletében az életnek pedig a többi titkos. Talán jól is van ez így. Úgysem az emberre vagyunk kíváncsiak elsőre, hanem a hatásra, amit tevékenysége rajtunk, csodálatos és várakozó EMBEReken végez. El-végez.

EzerArcú sokáig nem tudta magában rendberakni az ARCokat, mert azt hitte, egy embernek egy arca lehet. Pedig ez nagyon másképpen van. Ahogyan az elefánt mindenki számára másmilyen, aki csak egyes részeit, a farkát, az ormányát, a testét érinti, úgy lehet az egy, a belső, az egyetlen oszthatatlan lénynek ezer arca, ahogyan a többiek ránéznek. Minél többet vagyunk képesek látni a másikból, annál jobban meg tudjuk ismerni.

Ezért aztán EzerArcú elhatározta, miként a mesében, hogy megmutatja ezer arcának sok lenyomatát. Van amelyik szimpatikusabb, van amelyik kevésbé.

De ahogyan minden ember más, minden ember-ember viszony hatványozottan különböző számban jelenik meg, úgy változik az arc milyensége a másik lény szeme tükrében.

 

Te melyik ARCra vagy kíváncsi?

Melyik ARC írásai adnak neked útravalót?

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet arc filozófia energia sors barát tudatosság névjegy

A bejegyzés trackback címe:

https://ezerarcu.blog.hu/api/trackback/id/tr87633387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása