HTML

EzerArcú Lány

A minden manapság nem elég. Kell lennie öszefüggésnek, kohéziónak a részek között. Az ezer arc mögött egy mélyebb rétegnek. Ez a nemlétező szobor van itt. Ezer arca, ezer fénye, milliónyi történése...

Ezerarcú Valóság

élet, gondolat, érzések ezerarcú kavalkádja - tézis, antitézis, tudomány és ezoterikus filozófia ezerarcú egyvelege TrueVille: http://trueville.blogspot.com/

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nahát, éppen itt van

Utolsó kommentek

Társas-ság

2008.08.02. 20:20 EzerArcú

Szomorú aktualitása van a mai napi bejegyzésemnek. Név nélkül teszem, jó? Nagyon intim az ügy.

Párkapcsolatról lesz szó.

Bonyolítva azzal, hogy jön a baba.

Mennyi ilyet hallok manapság! Jön a baba, és a férj menni akar. Nem is tudja, hogy hová. Nem tudja, hogy vállalja-e a felelősséget. A gyerek felelősségét. A gyerekvállalás felelősségét. Igen ám, de már vállalta!

Szerintem.

De ő, a férj másképp gondolja.

Hímes tojáson járkálok, amikor azt mondom, hogy menni kell előre. A férj, a feleség, és a baba a pocakban.

Azonban őszinteségük (ma TrueVille-ben jártunk ugyanis) új határokat feszeget.

Az egy anya egy apa +gyerekek modell itt, Európában, és persze még jópár más helyen is kizárólagosnak látszik. Pedig van jópár más modell is.

Egy apa, jópár anya, és sok-sok gyerek. Mindegyik együtt, egy nagy törzsben, vagy szektaszerűen, kibékülve vagy megbékélve egymással. Jó ez a férfinak? Biztosan, mert ő máshogy is dönthetne. Jó az asszonyoknak? Sokszor nem kérdezik meg őket, hiszen ez a szokás. Alapvetően a gyerekek egy nagyon nyitott légkörben nőnek fel.

Egy anya, sőt több nővér, mint anyák, gyerekek. Az apák léteznek, de nem élnek velük, matriarchátus van. A férfiak, vagyis ez esetben a fivérek élnek ebben a háztartásban, és nevelik a gyerekeket, amelyek a nővéreiké. A sajátjuk szerteszéjjel van mindenfelé, más ilyen anyás házakban. Nincs féltékenység, a nő annyi gyereket vállal, amit ő gondol, és fel is nevelik. Apakép van.

Sok apa, sok anya, gyerekek - felvilágosult társadalmak újfajta hálószobája. Időben megosztva.  Elvált-újraházasodott létforma. Néha itt a gyerek, sőt minden gyerek, néha ott, mindenki happy, mindenkinél van a gyerek. Egyre többször. Lehet, hogy csak nekem idegen? Valószínűleg.

 

Miért akkor ez a "engem szeressen, ne mást" sőt "csak engem szeressen" szöveg? Miért is ne szerethetne a férfi több nőt is... Nos, ez a probléma. A feleség szeretné, ha csak ő lenne a férj eszében, szívében, karjaiban. A férj pedig ... nos ő csak az ösztöneit, a gondolatait követné. És ha nem engedik, akkor szabadulni akar.

Túl könnyű lenne elítélni egyik vagy másik oldalt. Változnak az idők. A gyerekek meg jönnek.

Az biztos, hogy az a régi felfogás - minő unalmas, egy apa, egy anya és gyerekek - ósdinak tűnik, ha meg akarjuk tartani a férjet mint társat.

Nos, ilyen környezetekben nőnek fel az új évezred indigó és kristály gyernekei.

 

Az én kérdesem pedig újra: ha szükségünk van társra, akkor vajon mennyire?

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet gyerek elvárás mindennapok párkapcsolat barát hálószoba

A bejegyzés trackback címe:

https://ezerarcu.blog.hu/api/trackback/id/tr13597723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása