HTML

EzerArcú Lány

A minden manapság nem elég. Kell lennie öszefüggésnek, kohéziónak a részek között. Az ezer arc mögött egy mélyebb rétegnek. Ez a nemlétező szobor van itt. Ezer arca, ezer fénye, milliónyi történése...

Ezerarcú Valóság

élet, gondolat, érzések ezerarcú kavalkádja - tézis, antitézis, tudomány és ezoterikus filozófia ezerarcú egyvelege TrueVille: http://trueville.blogspot.com/

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nahát, éppen itt van

Utolsó kommentek

Élőnek lenni, nem csak annak látszani

2008.06.20. 18:50 EzerArcú

Ha élsz, akkor elégedett vagy. Ha nem élsz, csak úgy teszel, csak utánzod azokat, akik szerinted élnek, akkor megannyi frusztráció megtalál.

A jóga - és megjegyzem sok más egyéb is, ami növeli a tudatosságot - élővé tesz. Én azt értem ezen, hogy benne vagyok a pillanatban. Most a gépelésre figyelek, hallom a zakatolást, érzem az ujjaimat, tudom, hogy kissé zsibbad a lábam, áthallom a tévéből a zenét, a sípoló hangokat, érzékelem az időt, ami telik.

A jógára úgy tekintünk, mint ami segít tudatosnak maradni, míg gyakoroljuk. De valójában nem ez az értelme. Jól érzem magam, míg gyakorlok, de a jógának az igazi szerepe, hogy a tudatosságot elmélyíti, és segít megtartani akkor is, amikor utána elmerülnék a napi problémákban.

Élsz, vagy csak létezel? - kedvenc kérdése a középiskolai tanárnak. De tényleg?

Annyian vagyunk, akik tesznek azért, hogy a saját életüket éljék. De általában, és lehet, hogy ez akár 90% is lehet, pótcselekvésekbe merülünk bele az élet helyett. Igen, lehet a jógát is pótcselekvésként megélni, a meditációt álmodozásként, a mantrát egyfajta rózsafűzér imádságként darálni.

Megjegyzem, és ezzel egy szép emléket hívok elő magamnak, az imádság lehet a legszentebb meditáció. Én ugyanis egy IGAZI megnyilvánulását látom a jóga megfelelő gyakorlásának: jó élni, jó létezni a jógázó mellett. Ugyanúgy, ahogy jó volt rózsafüzért morzsoló nagyanyám mellett csendesen játszani.

 

Napi gyakorlás. Egy pici. Egy kis odafigyelés. Pár jóga gyakorlat. A tűzlégzés. Egy mantra. Valami.

Bármi lehet, a kundalini jóga azért különleges, mert gyors.

Már ha ez számít valakinek felgyorsult világunkban.

Nekem igen, mert én akkor érzem magam élőnek, ha gyorsabban élek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet mantra meditáció energia szokás gyakorlás rózsafüzér imádság kundalini joga tűzlégzés kundalini krija

A bejegyzés trackback címe:

https://ezerarcu.blog.hu/api/trackback/id/tr12531182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása